تبلیغات شما اینجا

فروش ادویه ترکیبی

فواید و خواص ذرت (Corn)

ذرت تا قبل از سال ۱۴۹۲ میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا بعنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود. اما این گیاه را از قرن‌ها پیش در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد. بهمین سبب نام لاتین ذرت از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است.

فواید و خواص ذرت (Corn)

ذرت (Corn)

نام این گیاه در زبان انگلیسی corn در عربی ذرت و بلال است. نام فارسی این گیاه جواری (فرهنگ دهخدا) است ولی واژه‌ی عربی ذرت بکار برده می‌شود.
ویژگی‌های دارویی

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
پماد ذرت خشک کننده زخم‌ها می‌باشد.
ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
روغن ذرت کلسترول خون را پائین می‌آرود.
روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است.

نام علمی Zea mays
کلیات گیاه شناسی
ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.
ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از ۲تا ۴ گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .
غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

ترکیبات شیمیایی:
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .
در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

انرژی    ۳۵۰ کالری
آب    ۱۳ گرم
پروتئین    ۹ گرم
چربی    ۴ گرم
مواد نشاسته ای     ۷۲ گرم
کلسیم     ۲۲ میلی گرم
سدیم     ۱ میلی گرم
پتاسیم     ۲۸۵ میلی گرم
فسفر     ۲۶۵ میلی گرم
آهن     ۲ میلی گرم
ویتامین آ     ۴۹۰ واحد
ویتامین ب ۱     ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب ۲     ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳     ۲/۲ میلی گرم
ارسنیک     ۳۰ میلی گرم

کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .

در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :

گوگرد    ۲/۸ میلی گرم
کلر    ۳/۶ میلی گرم
فسفر    ۵/۲ میلی گرم
سیلیسیم     ۴ گرم
آهن     ۰/۰۶ میلی گرم
کلسیم     ۱/۷ میلی گرم
منیزیم     ۱/۴ میلی گرم
سدیم     ۰/۲ میلی گرم
پتاسیم     ۲۶/۵ میلی گرم

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .

خواص داروئی:
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است ”
۱)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .
۲)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
۳)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .
۴)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .
۵)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

خواص درمانی کاکل ذرت
کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر ۳۰ گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .

۱-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
۲-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .
۳-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .
۴-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .
بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .
۱)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.
۲)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .
۳)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
۴)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .
۵)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

تبلیغات شما اینجا

فروش ادویه ترکیبی